Weert & omgeving

Wanneer je alles gehad hebt…

Weert

Weert is een heel leefbaar plaatsje, met inclusief de voor-dorpen, ongeveer 45.000 inwoners, in Limburg, vlak over de grens van Brabant (’t gezellige proef je nog…) en dichtbij Duitsland en België. Weinig criminaliteit, katholiek, gemoedelijk, sociaal bewogen, fanfares, zangkoren & schutterijen. Royaal bewinkeld met ‘de groten’ winkels zoals Hema, Miss Etam etc. maar ook specifieke gezellige boetiekjes en een drukke Munt-Passage met meer dan 60 winkels. Elke zaterdag een markt met verse vis, brood, kaas en andere lekkernijen. Kortom,  een gezellige binnenstad met genoeg horeca “voor elck wat wils”, grote terrassen, een theater, bioscopen en wat musea!  Genoeg te beleven.

Weert zit overal vlakbij en ver genoeg vanaf

U kunt praktisch niet naar het Zuiden (België, Luxemburg, Frankrijk) rijden of reizen, zonder dat u over de A2 langs Weert komt. Ook is er een snelle verbinding met de trein, sowieso vanaf Amsterdam, die stopt alleen in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Weert, zodat u in anderhalf uur hier bent. Maar dat kunt u opvragen bij de NS.

Dan, met de auto…

  • naar Eindhoven → 28 km → 25 minuten → Big City
  • naar Maastricht → 63 km → 45 minuten → romantiek, gotisch, bourgondisch, André Rieu!
  • naar Maaseik in België → 20 km → 30 minuten → mooi plein en gezellig
  • naar Hasselt in België → 45 km → 45 minuten → effe wenne!
  • naar Roermond → 20 km → 30 minuten → geweldige stad en outletcenter
  • naar Keulen (D) → 116 km → 1,5 uur → dag en nacht gezellig
  • naar Aken (D) 80 km → 45 minuten → dag en nacht gezellig

Met Weert als uitval basis, allemaal leuke plaatsen om naar toe te rijden of om nog eens voor terug te komen. En natuurlijk liggen er in de omgeving ook nog tal van leuke kleine stadjes en dorpen, met bewonderingswaardigheden om met de fiets naar toe te gaan. Dat staat allemaal in de VVV regio-gids.

Weert
Paardrijden in Weert

Weert de stad in het groen

Vlakbij de Peel en omsloten door landerijen en bossen zoals de Tungeler Wallen, Budelse Bergen, de Krang, de Weerterbossen, de Laurabossen, het IJzerenmangebied en recreatieplas de Het Blauwe Meertje waar Taverne Rust zich bevind. Vanzelfsprekend alles royaal bedacht met fiets, wandel, men en ruiterpaden.